Tandfaner – en modern tandblekningsteknik

Att ta hand om din personliga utstrålning är viktigt eftersom det kan öppna många dörrar. Om du gör det dagligen kan det i själva verket ses som en ekonomisk investering i dig själv som i längden ger avkastning. Det är mycket vanligt med olika tandproblem, inte minst hål i tanden där omkring 25 procent har minst ett obehandlat hål i tanden.

För närvarande finns det en mycket effektiv och ny tandblekningsteknik som också är den mest hållbara. Tandfaner är en mycket framgångsrik behandling bland personer som vill förbättra sin tandestetik. Erfarna tandläkare rekommenderar att prova behandlingen i en specialiserad klinik med bra utrustning. Denna teknik för att bleka ger inte bara vita tänder utan också ett resultat som inte försvinner med tiden. Tandfaner är enkla och snabba att placera och har en oändlig varaktighet. Innan behandlingen påbörjas är det bra att veta lite om vad tandfaner är och hur de fungerar för tandblekning. Läs därför vidare!

1. En överlägsen metod för tandblekning

Tandfaner är inte en helt ny teknik. Snarare handlar den här blekningstekniken om utvecklingen av traditionella faner. Den största skillnaden mellan den traditionella och de nya är placeringsprocessen för tandblekning. De nya kan med lätthet tas bort medan de traditionella kräver att tandens emalj slipas ner för att kunna placeras. Fördelarna med den nya metoden är därmed många eftersom tanden kan bevaras.

2. Tandfaners funktion och material

Tandfaner ger ett överlägset resultat och dess material som består av estetiska element ger både form och färg som förbättrar leendet. De designas digitalt på datorn efter att varje patients individuella egenskaper har analyserats. En förhandsvisning eller prototyp görs först så att patienten kan se och testa hur deras leende kommer att se ut efter avslutad behandling.

Materialet består av en specifik och mycket ogenomskinlig keramik som tillverkas i 3D. Dess funktion är inte bara att skapa en blekningseffekt, utan också att förbättra både tandens form och färg genom att anpassas perfekt för varje tand.

3. Enkel behandling och process

Behandlingsprocessen är en enkel process. På grund av dess enkelhet är denna process lämplig för såväl personer som känner stress för att gå till tandläkaren, liksom för dem som söker snabba resultat. Det behövs sammanlagt bara tre möten på kliniken, till skillnad från andra metoder som kräver många fler. Processen består av följande tre steg:

  • Analys: Först analyseras patientens egenskaper och önskemål för utformningen av tandfaner eller oil pulling resultat.
  • Anpassa: I den andra fasen poleras tandytan för att harmonisera färgen. Detta eftersom ju vitare den naturliga tanden är desto bättre blir resultatet av tandfaner.
  • Ansluta: I den sista fasen sätts varje faner fast på tandytan. Hela processen görs på ett mycket icke-invasivt sätt och kräver ingen överdriven slipning av tanden. Nu är dina tänder som nya!