SÅ ANLITAR DU EN ELEKTRIKER

Behöver du hjälp inför en renovering? Eller behöver du få en installation översedd? Att anlita hjälp från en elektriker är enkelt, men har man inga kontakter och inte har gjort det förut, kan det vara svårt att veta exakt var man ska börja. I den här texten ger vi dig tips.

1.      Ta in flera offerter

För att säkerställa att du betalar ett marknadsmässigt pris, och samtidigt sätta dig i ett gott förhandlingsläge, är det bra att inte flera offerter. Du kan då jämföra dem ordentligt för elektriker stockholm – men se inte bara till totalpriset. Titta på vad som faktiskt ingår.

Viktigt är att du ger en så detaljerad beskrivning av uppdraget som du bara kan. Annars blir det svårt för elektrikerna att ge en rättvis bild av vad arbetet kan komma att kosta. Om de måste göra massa antaganden kommer prisuppgifterna troligen att skilja sig åt, om olika firmor gör olika antaganden. De blir då inte särskilt jämförbara.

2.      Kontrollera behörighet

Du bör förvissa dig om att det är en behörig elektriker du anlitar. För att göra detta behöver du firmans organisationsnummer. Du kan sedan använda det för att göra en sökning på företaget på Elsäkerhetsverkets hemsida. Här kommer det stå vilka verksamhetstyper bolaget sysslar med, bland annat.

3.      Ta referenser

Även om du har kontrollerat flera offerter och att det är en behörig elektriker i danderyd, bör du fortfarande be om referenser. En bra elektriker bör inte ha några problem att förse dig med detta. Titta gärna även på recensioner och omdömen online också – det kan säga en hel del. Var dock varsam med vilka intryck du tar från detta. På många plattformar är det fullt möjligt för en illvillig konkurrent att fejka negativa omdömen och recensioner.

4.      Prissättning

När du väl har valt ut en firma behöver ni komma överens om ett pris. Om du har fått en offert och ett uppskattat pris skall det faktiska priset inte vara 15 % högre än det, enligt Konsumentverket. När en elektriker uppskattar ett pris kan det hända att han eller hon måste ta höjd för att oväntade situationer kan uppstå, samtidigt som denne gärna vill hålla sig attraktiv i konkurrensen.

5.      Boka in arbetet

De flesta elektriker är relativt flexibla med när ett arbete kan utföras. Ska du få arbetet utfört på helger eller andra obekväma tider, bör du räkna med att det blir lite dyrare. Boka in en tid som passar er båda.