Hur får man fatt i en godkänd rörläggare?

Först och främst kanske vi skulle ta en titt på vad en godkänd rörläggare är för något. Jo en godkänd rörläggare är en som genomgått en utbildning till rörläggare eller VVS-montör, utbildningen är antingen en 3-årig gymnasieutbildning som tidigare kallades för ”energiprogrammet” eller så är det en KY-utbildning på 1,5 år till VVS-montör. Båda dessa är precis lika godkända när det kommer till rörläggare. Sedan finns det några fler krav på firman du anlitar men dem kommer längre ner i artikeln, så fortsätt läsa!

Dem bästa rörläggarna finns på internet

Det kan jag nästan garantera, de flesta seriösa firmorna i dagens läge har sina egna hemsidor och de vet att de åtminstone måste ha någon form av närvaro på internet så om du söker efter en rörläggare på exempelvis Google bör det dyka upp en hel del relevanta resultat för det område du behöver hjälp i. Även om det inte finns någon rörläggare lokalt i den kommun du bor i så finns det alltid någon som kan tänka sig att åka en bit för att hjälpa dig med ditt problem eller din nybyggnation.

Vad skall man titta på när man väljer rörläggare?

Ja, först och främst skulle jag säga att det viktigaste är att man får en bra känsla av rörläggaren när man kommer in på deras hemsida. Jag föredrar att hemsidan känns seriös och att det finns lite information om företaget och deras vision. Jag gillar att handla med företag som jag delar åtminstone vissa värderingar med, då vet jag att mina pengar inte går in i händerna hos någon som är ett riktigt svin. Men det finns så klart mer konkreta saker att titta efter när man skall välja rörläggare och de kommer här:

Vad som är viktigast

Är att din rörläggare är registrerad för F-skatt och att den ger kvittens på utfört arbete. Stämmer dessa två saker så är det i princip klappat och klart. Kontrollera även att din rörläggare är försäkrad under tiden denne arbetar och om de har någon försäkring som täcker eventuella vattenskador som uppstår under tiden de arbetar eller om det kommer att gå på din hemförsäkring och elektriker (om det gör det så är det mindre attraktivt eftersom det kommer att höja din premie om något händer!).