Inred med rör och få ett unikt hem

I de allra flesta fallen är rören i hemmet något som ska döljas så gott det går. Men i takt med att industriinredning blivit allt mer populärt har även rören blivit det.

Vill du skapa ett unikt hem och inreda på ett sätt som får ditt hem att stå ut i mängden av alla inredningsstilar? Då ska du satsa på att inreda med rör. Det är definitivt ett unikt koncept när det kommer till inredning.

Inred med rör och få ett unikt hem

Bortsett ifrån avloppsrören, är rören i våra hem till för att leda vatten till och från varmvattenberedaren och till hemmets olika vattenkranar. De flesta ifrågasätter inte hur rören ska dras och därför placeras rören i väggen, i golvet eller i taket för att synas så lite som möjligt. Men det finns inget som säger att rören måste vara dolda. De kan lika gärna synas utanpå väggen och skapa en mycket unik inredningsstil.

Du kan bara välja synliga rör om du äger din egen bostad och beställer en vvs rörmokare det finns även en risk för att synliga rör kan skrämma bort eventuella köpare vid en försäljning. Bortsett ifrån det finns inga hinder att placera rören synligt och leka med möjligheten att dra rören utanpå väggen.

Gillar du industriinredning är synliga rör ett måste! Beroende på om du föredrar kopparfärgade, guldfärgade eller silverfärgade rör, kan du piffa upp ditt hem med dessa vackra färger. Planera sedan hur du vill att rören ska dras och du kan i princip välja det helt fritt, exempelvis om du vill att de ska formas efter ett visst mönster.
bästa rörmokare

Tänk på det här om du ska inreda med rör

För att dra rör måste du anlita en rörmokare. Kontakta en i din närhet och be dem komma och titta på hur du har planerat att rören ska dras. Därefter kommer du få en offert med priset, men kom ihåg att ju mer avancerade rördragningar du vill ha, ju längre tid kommer det ta för rörmokaren att utföra och ju dyrare kommer det att bli. Ha därför det i åtanke redan i förväg när du planerar hur rören ska dras. Rörmokaren kan även komma med förslag på hur rören kan dras och ge olika prisförslag för att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen.