Renovera ett litet badrum

Att göra en badrumsrenovering på ett litet badrum kan kännas svårt då det inte finns så mycket yta att jobba med men med några enkla tips så kan du få ett badrum som känns större än vad det är och som trots sin lilla yta ger en känsla man vill vara i.

Spara plats, tänk smart
Små badrum behöver förvaringsytor som palceras på rätt ställen. Att ha ett stort skåp är då inte särskilt platseffektivt. Att hänga ett förvaringsskåp över handfatet är inte heller att rekommendera vid sin badrumsrenovering då det tar utrymmet där man gärna har en stor spegel som också refleterar ljus och som gör att rummet känns större. Att istället hänga skåpet över toaletten där man oftast aldrig har något annat gör att den är ur vägen men ändå finns där som den bör. För att kunna sortera sina saker i ett skåp gör att det inte heller känns så rörigt på den redan lilla ytan.

 Speglar reflekterar ljus

De flesta vill ha speglar i sitt badrum och när man då gör en badrumsrenovering så är det värt att skaffa en stor spegel som man hänger över handfatet. Alternativt att man har spelar på sitt förvaringsskåp eller både och. Anävnd speglar som ett sätt att ge badrummet ett större intryck.

 Använd öppna hyllplan som förvarings yta
Att ha fler än ett litet förvaringskåp är inte att rekommendera i ett litet badrum då det bidrar till en känsla av att badrummet blir mindre. Så när du utför din badrumsrenovering stockholm så skruva upp öppna hyllplan som du lägger handdukar och dylikt på. Det blir dekorativt och gör att badrummet upplevs som större. Öppna hyllplan är också perfekt att sätta dekorativ inredning på vilket gör det trevligare att vistas i badrummet.

 Glasvägg till duschen
De flesta små badrum brukar inte ha badkar utan dusch. Att då man genomför en badrumsrenovering sätta dit en glasvägg i duschen som även går att trycka in mot väggen ger en öppen och fräsch känsla. Man känner sig alltså inte lika instängd som man kan göra med en fast ogenomskinlig duschdörr eller ett draperi.

Kakla ända upp till taket
N
är man har en hotisontell brytning av kaklet på väggen gör att det känns lågt i tak och mindre. Att kakla ända upp i taket vid sin badrumsrenovering ger en känsla av ett större badrum då det tar bort känslan av att väggarna är så nära som dom egentligen är.

 Håll det så enkelt som möjligt
Har man ett litet badrum så vill man inte ha in en massa detaljer och saker då det kommer ge en stökig känsla som bidrar till upplevelsen av att det är ett litet badrum. Så när man genomför en badrumsrenovering på ett litet badrum så vill man hålla det enkelt. Bara de saker man verkligen behöver och några få dekorativa detaljer.