Om taktvätt

De flesta som äger hus tänker aldrig på att utföra en taktvätt. Man tänker oftast mest på insidan av huset men det borde ju vara lika självklart att utföra en taktvätt då och då som att till exempel tvätta golvet. Om du inte underhåller dina grejer så slits dom fort och om du undviker taktvätt så kommer du snart få mossa på huset som fastnar i stuprännorna och skapar problem för hanteringen av dagvattnet.

Vad kan hända med ett smutsigt tak?
När massor av smuts, olika alger och mossor växer sig frodiga på taket ställer det som sagt till med en massa problem utan en taktvätt. Det skapar även problem på vintern då när det fryser på och det hamnat mossa och smuts mellan tegelpannorna så kan pannorna spricka, detta i sig kan orsaka framtida fuktskador på fastigheten.

Värdet på huset stiger
Om du utför en taktvätt och underhåller utsidan på huset med sådana arbeten så kommer du också markant att öka värder på ditt hus om du skulle sälja det. Kunniga människor ser vem som tagit hand om sitt hus och inte. Man kan få ett hus att kännas som helt nytt om man sköter det.

Vem utför arbetet om inte du?
Om det är så att du vill leja bort arbetet åt någon som utför taktvätt ofta så vänder du dig till en firma som har en mycket väl utbildad personal hos gbgtakochfasad.se. Att utföra en taktvätt låter enkelt men det krävs en hel del kompetens. Arbetsplatsen är ett lutande tak och det är mycket att tänka på i arbetet. Det är ofta mycket höga höjder de arbetar på, det kan vara halt både på sommar och på vinter och ibland om det blåser kan det vara osäkert att befinna sig på ett tak.

 Arbetsmiljö

Det är väldigt viktigt att de som utför din taktvätt är erfarna och tar säkerheten i första hand. Det är ofta som en person är vid platsen som kontrollerar omgivningen runt om taket då din taktvätt utförs då det kan ramla ner saker om personen du anlitat tappar något. Ofta i tätbebyggda områden och stadsområden behövs denna extra tjänst för säkerhetens skull.

 Arbetsmiljöverket har regler för tjänstemän som arbetar med potentiellt farliga situationer. Att anlita någon som följer dessa relger och använder sig av säkerhetslina med sele är viktigt då detta företag är seriösa om måna om sina arbetare.

 När man ska utföra en taktvätt så är det inte alltid man kan komma åt, ibland behövs det utrustning och maskiner så som en skylift eller byggställningar eller liknande så att man kan utföra arbetet på ett riktigt och säkert sätt.